Sommige geheimen moet je delen

Marike als spreker

Spreker gezocht?
Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor een bijeenkomst, symposium of (sessie tijdens een) congres voor professionals in de jeugdsector? Dan bespreek ik graag met je wat ik voor je kan betekenen.

Deelnemers aan mijn sessies noemen me enthousiast, helder, toegankelijk en deskundig.

Vanuit eerdere werkervaring in verschillende functies in de zorg en bij de Kindertelefoon, snap ik de worstelingen van professionals als het gaat om praten met kinderen over kindermishandeling. Tijdens het spreken leg ik dan ook moeiteloos de verbinding met de praktijk van de luisteraars.

In mijn presentaties onderscheid ik me door interactie met mijn publiek en door mijn vermogen om zware onderwerpen tegelijkertijd serieus en met lichtheid te benaderen. Ik zorg er altijd voor dat mensen de zaal verlaten met concrete tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Reactie naar aanleiding van presentatie tijdens een studiemiddag over praten met kinderen:

“Marike hield een duidelijke, concrete en pakkende presentatie. Ze is laagdrempelig, toegankelijk en heeft humor! De interactie maakt het gemakkelijker om je de informatie eigen te maken. Ik vond het erg interessant!”  

Reactie naar aanleiding van presentaties tijdens symposia over Münchhausen by Proxy/PCF:

"In het veld van de hulpverlening bij kindermishandeling wordt er (gelukkig) steeds meer waarde gehecht aan de stem van het kind. Net als Marike ben ik er van overtuigd dat als het kind zijn verhaal kan vertellen dit niet alleen goed is voor het kind maar dat daarmee de kwaliteit van het gehele hulpaanbod toeneemt. Er is steeds meer aandacht voor de Drie Huizen en Words & Pictures, maar die belangrijke hulpmiddelen komen pas tot hun recht als je de vaardigheden hebt ze te gebruiken. Het kind de ruimte geven zijn verhaal te doen is niet makkelijk, maar Marike geeft je zelfvertrouwen, iedereen kan het! Dat wil zeggen iedereen kan het leren. Het houdt in dat je ook dingen moet afleren trouwens en daar zullen ook je gesprekken met volwassen slachtoffers beter van worden!

Presentaties: 

Onder andere de volgende thema’s kunnen onderwerp zijn van de presentatie:

  • 3 pijlers voor praten met kinderen over kindermishandeling
  • Vertrouwen opbouwen en houden
  • Van dilemma’s naar doen!

Zoek je een aansprekende spreker die met deskundigheid en enthousiasme kan vertellen over gespreksvoering met kinderen over kindermishandeling? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.