Workshop

Introductieworkshop praten met kinderen over kindermishandeling

De volgende workshop is op: 22 november 2024

Een vies huis dat je aantreft bij een gepland huisbezoek, een kind dat de laatste tijd veel stiller is in de klas, blauwe plekken op onlogische plaatsen, ouders waarvan je weet dat ze elkaar het leven zuur maken, een kind dat veel verzuimt van school; allerlei signalen waardoor je je kunt afvragen of het thuis wel goed gaat.

Als je je zorgen maakt om een kind, kan het best een drempel zijn om dit met een kind te bespreken: wat als het kind er niet over wil praten? Wat als de ouders niet willen dat je met hun kind praat? En hoe leg je uit dat je misschien geen geheimhouding kunt beloven, als het kind dat wel van je vraagt?

Tijdens deze workshop leer je hoe je zorgelijke signalen bespreekbaar maakt en het kind een luisterend oor, informatie en inbreng geeft, ook als je stappen moet zetten waar het kind tegenop ziet. Zodat kinderen die onveilig opgroeien zich eerder en vaker gezien en gehoord voelen en zodat jij hiermee tot steun kunt zijn in een voor hen moeilijke tijd.

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor professionals uit onderwijs, (jeugd)gezondheidszorg, sociaal wijkteams, maatschappelijke opvang en anderen die werken met de meldcode en met kinderen van 4+.

Programma

Workshop

Mia (11) zegt dat het goed gaat, maar ze oogt moe en somber. Jesse (7) wil niet meer naar zijn vader. Reineke (16) blowt veel en zegt dat ze je pas vertelt hoe het echt met haar gaat, als je eerst belooft dat je niets doorvertelt. Hoe begin je een gesprek over je zorgen, zonder teveel in te vullen? Hoe bouw je vertrouwen op, zonder het later weer te beschadigen? Hoe ga je om met je eigen oordeel of emotie? Tijdens deze workshop leer je:

  • Hoe je veiligheid creëert in het contact tussen jou en het kind
  • Hoe jouw professionele taak en persoonlijke blik van invloed zijn op het gesprek
  • Hoe je sensitief omgaat met een verzoek tot geheimhouding

Na de workshop ga je naar huis met concrete handvatten en tips, die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Praktische info​

Datum: 22 november 2024

Tijd: 9.30 – 13.00 uur

Locatie: Utrecht

Investering: € 200,- (vrijgesteld van BTW)

Impressies

Geaccrediteerd door SKJ

Deze workshop is geaccrediteerd door SKJ (kamer: jeugd- en gezinsprofessionals) met 5,25 punten.

Aanmelden

Als je op de aanmeldknop klikt, kom je vanzelf in de betalingsomgeving terecht. LET OP:

  • Voor een ‘snelle checkout’ staan Paypal en Google Pay als opties genoemd. Je kunt (na klikken op afrekenen) echter ook gewoon kiezen voor betaling via IDeal of voor handmatige overboeking via ‘bankstorting’. 
  • Indien jouw werkgever betaalt, vul dan boven het factuuradres van je organisatie je eigen mailadres in!  Kies vervolgens voor ‘bankstorting’. De factuur en de praktische informatie over de workshop ontvang je automatisch via mail. De factuur kun je desgewenst doorsturen aan je werkgever.
Incompany:

Het is ook mogelijk om deze workshop incompany te organiseren. Graag maken we eerst een belafspraak om wensen en mogelijkheden af te stemmen, zodat we daarna een offerte voor jullie kunnen maken.

Graag tot ziens bij de workshop!