Introductieworkshop praten met kinderen over kindermishandeling

18 januari, 2015

Kom jij door jouw werk in aanraking met kinderen die kindermishandeling meemaken of hebben meegemaakt? Werk je bijvoorbeeld in het (speciaal) onderwijs, de jeugdgezondheidszorg, een wijkteam of andere jeugdhulp? Of werk je bij Veilig Thuis, als jeugdbeschermer of in de maatschappelijke of vrouwenopvang? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.

Loop jij, net als veel andere professionals, ook weleens tegen dit soort vragen aan:
Hoe blijf je laagdrempelig in contact als je spreekt over zulke beladen onderwerpen? Hoe geef je vorm aan een vertrouwensrelatie wanneer je ook verplicht bent te rapporteren over wat het kind je vertelt? Hoe ga je om met de loyaliteit die een kind voelt ten opzichte van zijn ouders? Hoe maak je jouw professionele verantwoordelijkheid adequaat bespreekbaar met het kind en hoe betrek je hem bij het proces?

In deze workshop krijg je antwoord!
In deze interactieve workshop leer ik je belangrijke aandachtspunten voor praten met kinderen over kindermishandeling, vanuit jouw professionele rol en taak. Voor een deel zijn deze dingen je misschien al bekend. En dat is maar goed ook, anders zou je je werk niet naar behoren kunnen doen.

Maar misschien zijn er ook dingen waar je steeds opnieuw tegen opziet of tegen aanloopt. Meld je dan aan! Ik zorg ervoor dat je met concrete tips, handvatten én actiepunten naar huis gaat!

In mijn werk als gezinsvoogd heb ik dagelijks te maken met gesprekken met kinderen over kindermishandeling. Toch vind ik dat nog steeds een ingewikkeld onderdeel van mijn werk. Ik zocht naar een plek om daar meer over te leren, erover te praten en ervaringen uit te wisselen. Door de workshop ben ik me opnieuw bewust geworden van mijn valkuilen en weet ik wat ik moet doen om deze te voorkomen. Marike geeft open en duidelijk ‘les’ en heeft duidelijk veel ervaring. Dat schept vertrouwen én verwachtingen, die ze ook werkelijk waarmaakt.
M.B., jeugdbeschermer/gezinsvoogd Jeugdbescherming regio Gelderland

Praktische info:
Datum: vrijdag 2 juni 2023
Tijd: 9.30 - 13.00 uur
Locatie: Utrecht
Investering: € 160,- (vrijgesteld van BTW)

Deze workshop is geaccrediteerd door SKJ (kamer: jeugd- en gezinsprofessionals) met 5,25 punten.

Als je op de aanmeldknop klikt, kom je vanzelf in de betalingsomgeving terecht, waar je je gegevens kunt invullen.

  • Je kunt kiezen voor betaling via IDeal of via overboeking. Als je kiest voor overboeking, kun je de factuur op een later moment (laten) voldoen.
  • Indien je werkgever betaalt, vul dan eerst je eigen mailadres in en vink vervolgens het vakje 'iemand anders betaalt' aan. Vul dan de factuurinformatie in, zodat die bij de juiste personen/afdeling terecht komt.
  • Wanneer je meer dan één persoon aanmeldt (of wanneer je een aanmelding doet namens iemand anders), dan verzoeken we je vriendelijk om de namen en mailadressen van de betreffende deelnemers te mailen aan administratie@academiepratenmetkinderen.nl, zodat we ervoor kunnen zorgen dat iedereen op tijd de juiste informatie ontvangt.

Graag tot ziens bij de workshop!

Delen: