Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling

Kinderen die kindermishandeling meemaken, voelen zich vaak te weinig gezien en gehoord. Zo ook de ervaringsdeskundige jongvolwassenen die hebben meegewerkt aan dit boek. Het boek laat zien hoe je ruimte geeft voor hun verhaal en inbreng en geeft daarmee concrete handreikingen om deze kinderen daadwerkelijk centraal te stellen.

Het boek richt zich op jeugdhulpverleners en andere professionals die in hun werk te maken krijgen met kinderen in onveilige thuissituaties.

Dikke complimenten voor dit boek! Het is zo actueel en compleet en, het belangrijkste: het helpt me echt bij de gesprekken die ik met kinderen voer. Het boek zit als een ‘bijbel’ in m’n tas!

Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling is geschreven in de overtuiging dat je kinderen en gezinnen veel beter kunt helpen als je weet hoe het kind zijn of haar situatie beleeft. In haar voorwoord wijst Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer op het belang van het echt luisteren naar en het betrekken van kinderen bij alle belangrijke beslissingen in hun leven.

Om een goed gesprek te kunnen voeren, is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. Wat maakt het opgroeien in onveiligheid complex en wat betekent dat voor gesprekken met deze kinderen? Het boek bespreekt wat de ingrediënten zijn van een goed gesprek en hoe je deze toepast in verschillende situaties en met kinderen van verschillende leeftijden en achtergronden.

De vele voorbeelddialogen en dilemma’s uit de praktijk maken het boek ook erg toegankelijk voor professionals voor wie deze gesprekken geen dagelijkse kost zijn. De talrijke citaten van jonge ervaringsdeskundigen brengen dit methodische boek tot leven.

“Ik vind het echt een fijn boek! Het maakt zoveel kennis zo toegankelijk, met een heldere visie en een werkbaar model. En het leest lekker ook nog. Een must-read voor alle professionals die met deze kinderen in aanraking komen!

Lees de inhoudsopgave om te zien welke onderwerpen er in het boek aan bod komen.

Bestellen

Praktijkboek Praten met Kinderen

 

Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling verscheen op 12 maart 2019. Bestel het boek hier online. Of steun je lokale boekhandel en bestel 'm daar of via Libris.

Enthousiast over het boek? Dan doe je me natuurlijk een groot plezier als je dat deelt, met mij, met je relevante netwerk en op social media, met de hashtags #pratenmetkinderen #kindermishandeling en Twitternaam @MarikeVanGemert.